slider-01

PERSUITNODIGING

 Rotterdam, 15 november 2018

Albeda studenten in actie tijdens de Week tegen Kindermishandeling

 Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseren op 21 en 22 november 2018 voor de tiende keer een STRONG estafettemars voor 600 studenten, een STRONG debat en voor de zesde keer de landelijke mbo STRONG kinderrechtenconferentie voor 900 studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Collegevoorzitter Kristel Baele opent de conferentie.

 Jongeren laten op die dag zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan. Zij willen daarnaast samen nadenken over oplossingen om kindermishandeling te stoppen en te voorkomen. Studiedagen, werkveldbijeenkomsten en trainingen over kindermishandeling worden voornamelijk georganiseerd voor hbo’ers. Dat terwijl juist veel mbo’ers op de werkvloer te maken hebben met kinderen en ouders.

STRONG – Supporting The Rights Of New Generations

Het project STRONG (Supporting The Rights Of New Generations) maakt onderdeel uit van de landelijke Week tegen Kindermishandeling van 19 t/m 25 november 2018. De week is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te voorkomen of te stoppen. De activiteiten worden georganiseerd door Albeda in samenwerking met initiatiefnemer STERK (Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind), debatcentrum Arminius en de Erasmus Universiteit (de Erasmus Sustainability Hub en het Wetenschapsknooppunt EUR).

Programma STRONG estafettemars en STRONG debat 21 november 2018
Mars
Om 13.30uur geeft wethouder Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal, het startsein voor de mars vanaf de tuin van het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Ruim 600 Albeda-studenten lopen in twee groepen samen met docenten en belangstellenden richting debatcentrum Arminius.

Debat
Om 14.15 uur opent gespreksleider en woordkunstenaar Manu van Kersbergen het debat. Daarna volgt op geheel eigen wijze een inleiding door Albeda-student Tolga van de opleiding Sociaal werk. Het debat gaat over allerlei vormen van kindermishandeling en verwaarlozing. En is een bewustwording over wat mbo-studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk als toekomstige professionals hierin kunnen betekenen. Diverse studenten gaan in debat met professionals, politici en ervaringsdeskundigen. Het geheel bevat ook surprise live entertainment acts.

In het STRONG panel zitten Kees van der Burg, directeur-generaal Langdurige Zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Andrea Kolijn, incidenten coördinator jeugd gemeente Rotterdam, Reinier Lagerwerf, stafmedewerker Kinderombudsman Rotterdam, Esther Peeters, beleidsadviseur Maatschappelijke Ontwikkeling afdeling Jeugd, team Jeugd Bescherming & Veilig en een  ervaringsdeskundige student. Het debat eindigt rond 15.45 uur.

Kinderrechtenconferentie 22 november

Om 09.30 uur is de opening van de STRONG mbo-kinderrechtenconferentie. Deze wordt georganiseerd voor ruim 900 laatstejaars mbo-studenten (17-25 jaar) uit heel Nederland. Studenten en hun praktijkbegeleiders worden op deze manier met wetenschappers en andere professionals in contact gebracht. Hiermee wordt een brug geslagen tussen studenten van agogische opleidingen, de wetenschap en beroepskrachten. Studenten en professionals worden aangezet tot nadenken over kinderrechten en krijgen handvatten om in de beroepspraktijk rechten van kinderen te bewaken.