slider-03

Lees hier meer over de diverse projecten en workshops van STRONG. Klik de projectnamen aan voor meer informatie. 

STRONG projecten:

 • In ons scholenproject STRONG wordt jaarlijks voor en door studenten een conferentie, debat en protestmars georganiseerd. Ook bezoeken de studenten basisscholen voor peer-to-peer education.

  Door het hele jaar aan dit project te werken leren de studenten over kinderrechten en kindermishandeling en vragen zij maatschappelijke aandacht voor dit thema. Daarnaast leren zij veel op het gebied van projectmanagement en samenwerking met elkaar en met diverse organisaties in het maatschappelijke speelveld.

  Het Albeda college in Rotterdam is de eerste school die met dit project is begonnen. In 2018 willen we gaan uitbreiden naar meer scholen en steden.

  Interesse om mee te doen met jullie school? Neem contact met ons op.

 • De Meldkaart Rechten van het Kind is een kaart in creditcardformaat, bedoeld voor kinderen en jongeren. Op de kaart staan de belangrijkste rechten van het kind vermeld én tips over wat je kan doen bij (vermoeden van) kindermishandeling.

  Studenten van het Albeda College gebruiken de meldkaart als tool in hun lessen aan basisschoolleerlingen, in het kader van het scholenproject STRONG.

  Wilt u deze kaarten bestellen voor (bijvoorbeeld) verspreiding binnen uw school? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

   
 • Kinderen informeren kinderen zijn voorlichtingsbijeenkomsten waarbij studenten uit het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs scholieren uit het basisonderwijs informeren over het kinderrechtenverdrag. Per school worden vier studenten ingezet. Deze studenten geven de voorlichting onder begeleiding van een professional. Dit is enerzijds belangrijk om de studenten te begeleiden in het voortraject naar de voorlichtingsdagen. Anderzijds, als een kind tijdens de voorlichting gaat praten over mogelijke vormen van kindermishandeling, dan zorgt de professional dat hij/zij dit met de leerkrachten en de zorgcoördinatoren bespreekt voor een verdere aanpak in het helpen van het betreffende kind, dat in de knel zit.

  STRONG fungeert als een spin in het web. STRONG verzorgt de planning, organiseert de workshops ‘Kinderen informeren kinderen’ en ondersteunt de workshops ook. Maar STRONG is ook voor alle kinderen het aanspreekpunt na de workshop voor verdere ondersteuning.

  De studenten uit het middelbaar beroepsonderwijs krijgen een uitgebreide training/workshop over de inhoud en vorm van de voorlichting. Tevens worden deze leerlingen intensief begeleid in het voortraject naar de voorlichtingsdagen.

  Bijeenkomsten
  De start begint met een STRONG voorlichting en introductiebijeenkomst voor de eerstejaarsstudenten. Het hele schooljaar door blijft het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind (IVRK) actueel. We werken toe naar de jaarlijkse Internationale Wereld Kinderdag tegen Geweld.

  Intensieve begeleiding
  Er worden diverse lesopdrachten gegeven vanuit de opleiding SMD. De focus ligt op het kennis nemen en doorgronden van het IVRK. Deze rechten worden actief gemaakt door de studenten door middel van het maken en geven van presentaties aan basisscholieren. Er worden kunstwerken gemaakt door de basisscholieren ten behoeve van de kunstmarkt tijdens de estafettemars de Internationale Wereld Kinderdag tegen Geweld.

  Presentaties aan basisscholen

  • Vertellen en vragen stellen: wat is kindermishandeling en wat kun je doen?
  • In discussie gaan met elkaar om het empathisch vermogen stimuleren.
  • Beeldende vormuitingen, vrije expressie: basisscholieren laten schilderen en tekenen ‘over wat gezamenlijk is besproken en verteld.
  • Voorlichtingmateriaal op dvd: wat is kindermishandeling en wat kun jij doen?
 • STRONG biedt diverse workshops over kinderrechten. Deze workshops worden verzorgd door Sjieka van Rooijen, directrice van STRONG en beeldend kunstenaar.

  Voor wie?

  Doelgroepen voor de workshop zijn: kinderen en jongeren, leerkrachten, jeugdhulpverleners en ieder ander die geïnteresseerd is in het thema kinderrechten. Denk ook eens aan deze workshop voor uw bedrijfsuitje of teambuilding!

  Inhoud van de workshop

  Voorafgaand aan het werken aan een kunstwerk naar keuze wordt u bekendgemaakt met het onderwerp kinderrechten. Wat zijn kinderrechten en waarom zijn kinderrechten in het leven geroepen?

  Vervolgens wordt gezamenlijk gewerkt aan een kunstwerk, waarin het thema kinderrechten naar voren komt. U kunt hierbij denken aan een schilderij, beeld, kunstboek, het beschilderen van servies of het beschilderen van houten (tuin)meubelen. Andere wensen of ideeën zijn bespreekbaar!

  Meer informatie

  De gewenste duur van de workshop, de prijzen en locatie worden in overleg vastgesteld.
  Richtprijs per dagdeel is € 350 excl. materiaalkosten en eventuele locatiekosten.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sjieka van Rooijen via sjieka@planet.nl of 06-2646 6912 / 020 4196778

Ook meedoen met uw school of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.